Barion Pixel

A műfű tökéletes választás medence alá is!

A nyarat a legtöbb ember szereti víz közelében tölteni, legyen szó akár a nyaralási helyszín megválasztásáról, akár az otthonunkról. Otthon a kerttel, vagy a terasszal tudunk kreatívan bánni, ha vízi hangulatot szeretnénk teremteni. Például, egy műfű alapú medence elhelyezésével, amennyiben nincsen beépített medence a kertben. Ugyanakkor, nem mindegy, milyen környezetet teremtünk meg, mennyire lesz élvezhető hosszútávon is a kertünk, vagy mennyire lesz vele sok gondunk és feladatunk.

Műfű a medence védelméért

Alapvetően egy felfújható gumimedence sokkal kiszolgáltatottabb választás, mint a beépített medence. Ettől még élményt nyújthat egy gumi medence akár több nyáron át is, de nem mindegy, milyen környezetben helyezzük el. A környezet növeli a kiszolgáltatottságát, vagy éppen biztosítja hosszú élettartamát. Eleve, ha macskák vannak a közelben, szabadon szaladgálva, már adott a medence kiszakításának lehetősége. De nemcsak állatok tudnak ebben akadályt jelenteni, hanem a talajviszonyok.

Mindenekelőtt érdemes UV álló műfüvet választani, így nem fog felforrósodni. Ez sokat jelent, hiszen sokszor az egyéb járólapok, a beton, vagy díszkövek nagyon fel tudnak forrósodni, ezért nem túl praktikus ilyen talajra helyezni a gumimedencét. A jó minőségű műgyep nem forrósodik fel, ami a medencére is kedvezően hat. Ugyanakkor, természetesen beépített medence köré is előnyös választás!

műfű. medence és luxus ház

Komfortos megoldás

Nem beszélve arról, hogy a műfű sokkal komfortosabb, kedvezőbb környezetet teremt egy kellemes fürdőzéshez, mint például egy beton talaj. A balesetek elkerülése végett is biztonságosabb megoldás, hiszen az egyéb burkolatokra, ha víz fröccsen, az csúszóssá teszi a talajt. Ez pedig balesetveszélyes helyzetet teremt a medence körül futkározó gyermekek számára. A műfüves talajjal ez a veszély faktor is kiiktatható, egyszerre nyújt szebb és élvezetesebb közeget a fürdéshez, mindezt biztonságosabb, a gyerekek és a medence számára is védettebb viszonyok között.

Valamint, nem fognak a gyerekek piszkot bevinni ezáltal a medence vizébe, ami szintén emeli a fürdőzés színvonalát. További előnye, hogy nem fakul ki az erős UV sugárzás hatására sem, így hosszú élettartammal számolhatunk a műgyep esetében. A minőség megőrzése érdekében a tárolásra kell figyelni, valamint, hogy hogyan tekerjük fel. Szorosan kell feltekerni, hogy ne rogyjon be sehol, illetve tilos összehajtani, mert tönkre teheti, megtörheti a műpázsit szőnyeget.

műfű, medence levelekkel

Gondozásmentes választás is a műfű

Plusz előnye, hogy nem jár semmi különösebb macerával az ápolása, gondozása. Kellemes, igazi nyaralós érzést kelt, elég egy napágyon kifeküdni a műfüves talajra a kedvenc aktuális olvasmánnyal és egy frissítővel, meg persze naptejjel. A gyerekek a közelben elpancsolnak a medencében, élvezik a kerti kényelmet, az otthoni nyaralás élményét. A valódi gyep akármennyire is szép, rengeteg munka van vele. Állandó fűnyírásra van ítélve birtokosa, ha valóban szeretné élvezni a szép látványt, és az igényes, rendezett kertet. Nem beszélve arról, hogy egy fűnyírás során a medencébe rengeteg fűszál, por, és piszok hullhat és szállhat.

A medencéből kifröccsenő víztől pedig kisárgulhat, nem tesz jót a klóros víz neki. Továbbá, az erős UV sugárzástól, napsütéstől szintén ki tud fakulni, ami elhasználttá teszi. Nem igazán néz ki jól egy kiégetett gyep, nem azt a képet nyújtja, amit eredetileg megálmodtunk. Ezért érdemesebb lehet egy UV álló, gondozásmentes, minőségi műfüves talajba fektetni, a hosszan tartó élvezetért!

A Lissome műfű időtálló eleganciát képvisel, mely esetében nincs szükség kompromisszumokra. Dekoratív és masszív összhatást keltő típus, puha, selymes tapintásának köszönhetően, mégis erős és masszív fűszálakkal ötvözve. 35 mm-es szálvastagsággal rendelkezik, mely emeli a valósághű, mégis friss, tavaszias színekkel rendelkező megjelenést.

műfű, medencés ház pálmafákkal

Élvezze az otthoni Hawaii-t!

Számos előnye mellett mégis a legjobb az általa kiváltott hatás és hangulat. A betontalajhoz és egyéb burkolatokhoz viszonyítva mindig a természetesebb hatást keltő megoldások állnak legjobban harmóniában az ember lelkével. Főleg egy kertben! A kertbe tényleg azért ülünk ki, hogy élvezzük a kényelmet, az otthoni nyaralás és pihenés örömét. Az, hogy ezt ki, hogyan oldja meg, már egyéni ízlés és pénztárca kérdése, de egy alapszinten mindenki vágyik az otthoni Hawaii-ra! Nem kell ehhez már pálmafás plakát a szobába, inkább varázsoljuk a kertet olyanná, amit megálmodtunk! Egy függőágy a keleti kényelem elérése érdekében, egy kellemes terasz, medence, és a gondozásmentes, komfortos, minket kiszolgáló műfű!

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.