Barion Pixel

Műfű kisgyermekes családba, házi kedvenc mellé? 3+1 érvünk van mellette!

Egy szülő mindig a legjobbat szeretné gyermekének. Szeretne neki feledhetetlen, felhőtlen, biztonságos gyermekkort biztosítani és ez teljesen rendjén is van így. A gyermek első évei alatt rengeteg minden történik – hiszen egy önállóan szinte teljesen életképtelen újszülöttből 1-2 év alatt járó és fecsegő kisgyermek cseperedik fel. Ám ez a tömérdek fejlődés, mérföldkő és történés többnyire otthon a négy fal között, illetve a családi kertben történik. Éppen ezért elengedhetetlen szempont a biztonság és a minőség, akár egy otthoni kerti pázsit/műfű tervezésében, hiszen ilyenkor egy olyan környezetet tervezünk meg, ahol kisgyermekes családként éljünk mindennapjainkat.

mufu gyerek csalad kert
Kisgyerek és a műfű

Hasonló a helyzet házi kedvenc mellett is, hiszen kis vagy nagyobb állatunk is feltehetően a napja nagyobb részét otthon tölti – főként a kertben, a levegőn, így egyáltalán nem egy elhanyagolható kérdés az, hogy milyen füvet, műfüvet telepítünk otthonunk kertjébe.

A következőkben a műfű ismert előnyeit fogjuk felsorakoztatni – kifejezetten kisgyermekes családok, házi kedvencet tartókra fókuszáltan:

1. Műfű – biztonság és kényelem

Abban biztosak vagyunk, hogy a kert, udvar biztonságáért és kényelméért többet nem kell aggódnia azoknak a szülőknek, és gazdiknak, akik műfű pázsit mellett teszik le a voksukat. Hiszen egy örökmozgó, még instabil léptű kisgyermek számára tökéletes ideális a puha műfű – akár mászáshoz, vagy esetenkénti lehuppanásokhoz – mivel a pihe-puha műfűnek köszönhetően garantáltan nem üti meg magát a pici!

Kis és nagyobb állat számára pedig igazán kényelmes napközbeni ejtőzési helyszínt biztosít a műfűvel borított placc.

mufu kutya
Kutyus pihen a műfű pázsiton

2. Műfű – tisztaság és higiénia

Ismerjük a mondást, miszerint: “Tiszta udvar, rendes ház”. A műfű garantáltan tisztább felületet biztosít a természetes fűnél, hiszen nagyon jó vízelvezető képességgel rendelkezik, így ennek köszönhetően sármentes is. Így tehát nyugodt szívvel tehetjük le játszani rá az egészen apró gyermekeket is. Ami azért nem egy elhanyagolható szempont szerintünk.

A házi kedvencek köztudottan szeretnek piszkolni – és általában a kinti játék után gyakran megesik, hogy mancsukkal behordják a piszkot a lakásba, házba! Nos, műfű pázsit esetén a kis kedvencek mancsa sokkal tisztább marad, mint természetes fűben való játék esetén – hiszen a műgyep nem okoz sarat és rendetlenséget.

3. Műfű – gondozásmentes

Avagy búcsút inthet mindenki a hosszú órákon át tartó locsolásnak, fűnyírásnak! Így tömérdek szabadideje keletkezhet a kisgyermekes szülőnek és gazdinak egyaránt! Így a sok kerti munka helyett inkább a közös játéké és a minőségi együtt töltött időé lehet a főszerep a családban!

És akkor még nem is említettük azt, hogy a kutyák általában nem is szeretik, sőt kifejezetten félnek a fűnyíró hangjától, illetve a trükkös locsolórendszerek nem éppen kellemes tréfát is űzhetnek négylábú barátainkkal. Így az ő kis életüket is megkönnyíthetjük – ami valljuk be szerető gazdiként egy nagyon szívmelengető szempont!

Még egy említésre méltó érv a műfű mellett: azzal, hogy nem kell rengeteg vizet elhasználnunk ahhoz, hogy gyönyörű, zöld pázsitunk legyen sok energiát, pénzt és vizet spórolunk meg – magunknak és persze a Föld számára is. Napjainkban a vízzel való takarékoskodás egyre inkább nagy szerepet kap, mely, mint tudjuk az egyéneknél – több apró lépéssel – kezdődik el.

mufu hazikedvenc
Kiskutyák a műfüvön

3+1. Műfű – rugalmas és tartós

Abban szerintem mindannyian egyet érthetünk, hogy a természetes fűben mind a kisgyermekek, mind a háziállatok kárt tudnak okozni – ásással, vagy csak a mindennapi járással, futással, fekvéssel, játékkal – bizony a fű kikopik, csúnya lesz – és nehéz helyrehozni az említett amortizációkat.

Ezzel szemben a minőségi műfű tartós igénybevételt/lelapulást követően rövid időn belül visszaáll eredeti állapota – főleg, ha még rásegítünk és átseperjük lágy szárú gereblyével vagy egy merevebb seprűvel.

Páratlan ellenállósága végett a műfű kitűnő választás olyan helyekre is, ahol a természetes fű igen rövid időn belül kikopna, mint például otthoni kerti játszótér köré, hinta vagy csúszda alatti területre. Sőt! Ezeken a helyeken ütéscsillapító adottságát is élvezhetjük a műfűnek, köztéri játszótereken is egyre inkább terjed el a műfű, mint játszótéri burkolat – nem véletlenül!

gyerek mufu jatszoter
Kisgyerek pihen a műfüvön

A műfű rugalmassága mellett tartós is, tehát bátran kijelenthetjük, hogy ellenáll szinte bárminek, amit egy kisgyermek, kisállat, időjárás stb. előidézhet. Több év igénybevétel, aktív használat múltán is ugyanolyan szép látványt fog nyújtani, mint, amikor telepítve volt.

Felkeltettük érdeklődésedet?

Amennyiben igen, akkor nézz körül műfüveink között és találd meg a számodra és családod számára a tökéletes pázsitot!

Hogyha az év 365 napján gondozásmentes kertre vágysz, akkor nézz körül termékeink között. Amennyiben kérdésed merül fel, szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

Facebook és instagram oldalunkon pedig heti rendszerességgel olvashatsz hasznos és érdekes posztokat – műfű témában. Kövess be minket!

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.