Barion Pixel

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája, mely sok esetben nem feltétlenül beépített medencét jelent, hanem a piacon már számos anyagilag kedvezőbb típusú medencét vásárolhatunk otthonunkba, a felfújhatós pancsolóstól egészen a merev falú nagyobb területűig.

A kisgyermekek többsége odavan a nyári hőségben való pancsolásért, így a szülők előszeretettel szereznek be saját kertjükbe medencét. Ilyenkor azonban felmerül a kérdés, hogy mi kerüljön a medence alá? Jelen írásunkban egy szerintünk tökéletes opciót mutatunk be, mégpedig az ezerarcú műfű jellemzőire derül fény, mint medence alá/köré helyezhető alapzat. Előljáróban annyit elárulunk, hogy a műfű medence alá helyezve sem okoz semmiképp csalódást!

floating ge7e0c206d 1280

Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik a műfű, de írásunkban most kifejezetten a műfű medence alá/köré való helyezésének pozitívumait sorakoztatjuk fel, ismertetjük minden kedves olvasónk felé.

1. ok, hogy a műfű medence alá kerüljön: jó vízelvezetés

Talán egyre inkább közismert a műfüvek remek vízelvezető képessége. Éppen emiatt a műfű medence köré kerülve az abból természetességgel kipancsolódó vízmennyiséget gyorsan és könnyen elvezeti, így az egész biztosan nem marad pocsolyás, csúszós!

2. ok, hogy a műfű medence alá kerüljön: jó talapzatot ad

Ha műfű kerül például egy felfújható gumimedence alá, az többek között azért is remek döntés, mivel így igen lecsökken annak az esélye, hogy a medence alja kilyukadhasson, vagy dimbes-dombos, göcsörtös legyen az egyenetlen/gazos/kavicsos talajtól.

3. ok, hogy a műfű medence alá kerüljön: sármentes megoldást nyújt

Nincs is annál bosszantóbb, mint, amikor a gyerekek a nyári pancsolást követően kilépve a medencéből, vizes lábbal érnek talajt… hiszen pillanatok alatt így sár keletkezik, amit aztán behordhatnak könnyedén a házba, vagy vissza a medencébe, terasz járólapján végig sétálva… és innentől kezdve végeláthatatlan a takarítás! A műfű medence alá és köré azért is jó megoldás, hiszen műfű felülete abszolút sármentes marad – így a tisztább felület garantált! Nem beszélve arról, hogy értékes időt és energiát spórol az ember azzal, hogy nem kell rendszeresen a sár széthordásának következményeit takarítsa! Szerintünk ez nagyon jól hangzik.

4. ok, hogy a műfű medence alá kerüljön: fő a biztonság!

Családoknál, kisgyermekes szülőknél, de igazából bárhol, bármilyen élethelyzetben elengedhetetlenül fontos a biztonság! Az emberek többsége próbálja úgy kialakítani kertjét, hogy az szépsége és esztétikuma mellett praktikus és biztonságos is legyen egyúttal! Nos, a csúszós talaj miatt egészen biztosan nem kell aggódnia annak, aki úgy dönt, hogy a műfű medencéjét körbefogja! Egészen biztosan sokkal kevésbé forró és csúszós talajt tapasztalhat bárki aki műfüvet telepít medence köré, mint aki betonnal, járólappal fedett területre helyezi medencéjét.

architecture g5b727f388 1280

5. ok, hogy a műfű medence alá kerüljön: gondozásmentes

Hatalmas előnye a műfűnek, hogy nem jár különös macerával a gondozása. Szemben a valódi fűvel, nem kell hosszú-hosszú órákat tölteni a locsolással, fűvágással. Ezen felül még a legnagyobb nyári hőségben sem fog kiégni a felülete, hanem az év 365 napján ugyanolyan élénk, egészséges zöld színben fog pompázni.

Választható olyan opció is, hogy a műfű medence alá/köré kerüljön csak kertünkben, és csak szezonálisan, ideiglenesen terítjük le, abban a 3-4 hónapban az év során, amikor használjuk, vagyis a nyári hónapokban. Ebben az esetben érdemes arra figyelni, hogy a hidegebb idő közeledtével, amikor elrakásra kerül a műfű, medence akkor nem mindegy, hogy hogyan tekerjük a műfű tekercset fel. A titka mindössze annyi, hogy szorosan kell feltekerni, hogy ne rogyjon, gyűrődjön sehol sem, illetve szigorúan tilos összehajtani, hiszen akkor megtörhet a műfű pázsit.

+1 ok, hogy a műfű medence alá kerüljön: esztétika

Elsőre olvasva talán olyan bagatellnek tűnik ez az indok, azonban ha belegondolunk abba a ténybe, hogy a kertünkbe ejtőzni, pihenni megyünk ki, fekszünk ki – főként nyáron, akkor rájövünk, hogy mégsem olyan elvetendő a harmónia, esztétika kérdésköre. És szerintünk a műfű medence köré helyezve igazán természetközeli, harmónikus hatást kelt, de egészen biztosan szebb és esztétikusabb, mint egy szürke betonplacc, vagy egy saras felület.

woman g9b55339d6 1280

Felkeltettük érdeklődésedet?

Nézz körül oldalunkon, műfüveink között és találd meg a számodra a tökéletes műfű pázsitot!

Hogyha az év 365 napján gondozásmentes kertre vágysz, akkor nézz körül termékeink között. Amennyiben kérdésed merül fel, szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

Facebook és instagram oldalunkon pedig heti rendszerességgel olvashatsz hasznos és érdekes posztokat – műfű témában. Kövess be minket!

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.