Barion Pixel

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni?

Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre. Célunk az, hogy iránymutatást tudjunk adni mindenkinek, aki műfű telepítésen gondolkodik a hidegebb hónapokban, illetve, hogy rávilágítsunk a telepítés általános lépései mellett, az ilyenkor még inkább fontos kulcselemeire , illetve egyéb elengedhetetlen részeire a munkamenetnek.

Abban teljesen biztosak vagyunk, hogy mindenki szereti a szép kert látványát. Ahogyan azt is tudjuk, hogyha pénzt áldozunk valamire, akkor mindannyian vágyunk arra, hogy a végeredmény tökéletes, teljesen kifogástalan legyen. Nincs ez másképp a műfű kertbe telepítése kapcsán sem.

mufu meddig telepitheto suni 01 1
Meddig telepíthető a műfű?

Nyilvánvaló az, hogy nem a hideg, nyirkos hónapok az igazán ideális választás arra, hogy a számunkra tökéletes műfüvet lerakjuk, rögzítsük a kiválasztott helyére. Ahogyan nem titok az sem, hogy a 10-15 fok körüli átlag hőmérsékletű, napos, száraz időt a leginkább ajánlatos választani műfű kertbe telepítéséhez. Első körben azt is javasoljuk, hogy amennyire ez lehetséges, ezekre az ideális, meleg, száraz napokra igyekezzünk időzíteni a műfű telepítését kertünkben.

Azonban semmiképp sem jelenthető ki az, hogy rossz döntés lenne a műfű hidegebb időben való lerakása kintre, hiszen a ködös, párás, hűvös időben is telepíthető a műfű, ám ilyenkor igazán nem mindegy, hogy miként rögzítjük a kiválasztott műpázsitot, hogy az hosszú-hosszú évek múltán is tartós, és tökéletesen szép éke legyen és lehessen kertünknek.

Mire figyeljünk hát a műfű telepítése során?

Mindig – időjárástól függetlenül – sarkalatos pont a műfű kertbe installálása során a kiválasztott terület előkészítése, alépítmény készítése. Erről korábbi cikkünkben részletesen írtunk. Ilyenkor az a fontos, hogy egyenletes területet tudjunk létrehozni, tehát az egyenetlenségeket mindenképp javítanunk kell – ehhez kétfrakciójú murvát vagy zúzottkövet ajánlatos használnunk. Gondosan ügyelve a szálirányra – méretre kell vágni a kiválasztott és megvásárolt műfű tekercsünket. A meglévő területen még az is előfordulhat, hogy gyomirtót is használnunk kell. A műfű tekercs alól ne felejtsük el a geotextília lehelyezését sem.

shutterstock 1805596363
Műfű hideg időben való telepítése során számos dologra kell figyelni.

Ezek után következne a ragasztás, azonban az őszi-téli időben való telepítés során egy plusz ajánlott lépés jön be a folyamatba. Tehát, ami igazán elengedhetetlen akkor, ha hidegebb, nyirkosabb időszakra esik a műfű telepítése: egy betonsávalap készítése vagy a műfű ragasztáshoz megfelelő felület kialakítása azért, hogy az minden időben – stabil lehessen és maradhasson.

Ezek után, amikor az alapos, és precíz előkészítési munkával végeztünk, akkor az alábbi két megoldás valamelyikét ajánljuk műfű hideg időben való lerakása során:

  • Első lehetséges megoldásként javasoljuk a nyirkos, hideg időszakban a műfű ragasztás nélküli elhelyezését az erre szánt és elkészített területre – ideiglenes rögzítést persze ilyenkor is alkalmazhatunk – például kapcsokat. Ha ezt az utat választjuk, akkor a műfű lehelyezése után nincs is más teendőnk, mint megvárni a melegebb, szárazabb, napos időt, amikor már igazán ideális minden a műfű ragasztásához, végleges rögzítéséhez.
  • Másik lehetséges megoldásként javasoljuk őszi – enyhe téli időben való telepítéshez olyan ragasztóanyag választását és alkalmazását a rögzítéseknél, illesztéseknél, mely nyirkosabb időben is stabilan, jól megköt.

Műfű telepítés hideg időben – tegyem vagy ne tegyem?

Összességében cikkünk elején feltett kérdésünkre, miszerint: érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? – azt a rövid választ tudjuk adni, hogy igen is, meg nem is. Hosszabb válaszunk pedig, az, hogy hideg, hűvös, nyirkos, ködös időben is kivitelezhető a műfű telepítése, azonban ilyenkor – főként a rögzítés, ragasztás során – igazán nagy körültekintéssel szükséges lenni, hogy műfű pázsitunk rövid és hosszú távon is mindenképpen tökéletes látványt nyújthasson kertünkben és semmiképp se okozzon csalódást számunkra.

mp social 220915 oszi akcio poszt
Műfű őszi akciónk még tart oldalunkon!

Műfű akció oldalunkon!

Minden kedves olvasónk figyelmébe ajánljuk, hogy weboldalunkon még őszi akciónk keretén belül kedvezménnyel vásárolhatók meg minőségi műfüveink. Érdemes igényelni ingyenes műfű mintacsomagunkat, amivel internetes képek és leírások böngészése helyett, otthona melegében kézzel fogható élményt kaphat a kiválasztott termékekről.

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.