Barion Pixel

A műfű árak mérlegelésének különböző szempontjai

A műfű vásárlása elsőre talán nem hangzik olcsó mulatságnak, azonban érdemes belegondolni a hosszútávú megtakarításokba, amiket magában rejt a műpázsit. Hosszabb távon nézve ugyanis számos előnye van a műpázsitnak a valódi gyeppel szemben, így akinek számít, hogy minél kevesebb időt kelljen a fű gondozására szánni, annak érdemes átgondolni a választást.

Amikor műfű árakat hasonlítunk össze, ne csak a hangzatos nevekre és a megjelölt tulajdonságra figyeljünk, hanem nézzünk mélyebbre az információk tengerében.

Műfű árak mérlegelése

Azok, akik a műfű mellett teszik le végül a voksukat, valószínű kevesebb energiát szeretnének a fű karbantartására szánni, mint a valódi gyep kedvelői. A műfű előnyei közé tartozik, hogy kevesebb gondozást igényel, nem kell a fűnyírással vesződni, sem gyomot irtani, illetve allergia esetén is jobb választás, valamint az időjárási viszontagságoknak sincs úgy kitéve, mint a valódi gyep. Ennek függvényében tehát a fűnyíróra és a fűnyírással járó áramhasználatra sem kell költeni, az öntözésre és a locsolással járó temérdek vízhasználatra sem, valamint egyéb dolgokra sem. Ez hosszútávon tehát máris megkönnyíti a dolgunkat a műfű esetében, nem beszélve az energia megtakarításról. A műfű árak szemrevételezése során ezeket is vegyük tehát figyelembe. Egy alkalommal beruházunk, hosszútávon viszont sokat spórolhatunk meg a műfű árán.

műfű árak, műfű napfényben

Konkrét szempontok a műfű árak vizsgálata során

Melyek is azok a konkrétumok, melyeket érdemes figyelembe venni a műfű árak mérlegelése során, amikor műfüvet választunk? Először is, fontos a gyártási technológia. El lehet kérni a hivatalos technikai adatlapot és a tanúsítványt az azonosításhoz, hogy honnan is származik az akár prémiumnak kikiáltott műfű. Fontos szempont a minőségi anyaghasználat is és az UV állóság garanciája, mely a szálak színmegtartó képességéért felel. A fűszálak puhasága, ellenállósága, a felület csillogása, melyeket a PE/PP összetétel és ennek aránya határoz meg.

A szálmagasság is fontos szempont, a 20 mm-es könnyebben tisztítható, az 50 mm-es pedig már a kifejlett gyephez hasonlít, de még mindig könnyen tisztítható. A műfű áraknál továbbá érdemes megvizsgálni a teljes súlyt is, amiből a sűrűségre, tömörségre és a felhasznált anyagmennyiségre lehet következtetni. A nagyobb súly jobb minőséget jelenthet. Ezzel pedig arányosan nőnek a műfüvek árai is. A minta rendelése segíthet a határozottabb döntés meghozatalában, a személyes szemrevételezés mindig jobb, mint távolról dönteni.

műfű árak, gyep ház körül

Termék kiválasztása

Miután tisztában lettünk a legfontosabb paraméterekkel, melyeket be kell tudni mérni, mielőtt végleges döntést hozunk, jöhetnek az egyéb tulajdonságok. Például azoknak, akik háziállatot tartanak, fontosabb lehet állatbarát műfüvet választaniuk. Ahol gyerekek tapossák napi szinten akár nyáron a kertben szaladgálva a füvet, ott a strapabíróság szintén fontos szempont. Valakinek lehet a tűzállóság mérvadó szempont, míg másnak egyéb jellemzők számítanak, a luxus és elegancia megtestesülése. Sőt, kapható antibakteriális bevonattal rendelkező műpázsit is, a Soft25-ös termék, amelyet a járványidőszak tett még indokoltabb választássá, mivel ez a típus ellenállónak bizonyul a különböző vírusok és baktériumokkal szemben is.

Ez egy kifejezetten higiénikus megoldás a kert és a terasz füvesítésére is. Jól bírja ugyanakkor az igénybevételt, így gyerekek és állatok mellett is kiállják az idők próbáját. Magas UV állósággal is rendelkezik, és kiemelkedő rugalmassággal társaihoz viszonyítva. Garantálhatóan mérgezőanyag mentes, nem tartalmaz egészséget károsító anyagokat sem. A világ legjobb vezető gyártójától származó termékről van szó, ezért megbízható minőséggel számolhat, aki ezt választja. Az akciós időszakoknak köszönhetően le lehet csapni kedvezményesebb áron a kiszemelt műpázsitra, így máris olcsóbb műfű árral lehet számolni a szemfüles vásárlóknak. A műfű árak mérlegelésekor tehát érdemes figyelembe venni a legfőbb szempontokat, de aki meg tudja várni az akciókat, annak akár érdemes résen lenni, hogy időben le tudjon csapni kedvelt termékére!

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.