Barion Pixel

6 ok, hogy miért ajánljuk a műfüvet házi kedvenceink mellé

A műfű vásárlás sok szempontból megkönnyíti az életünket: nincs több fűnyírás, gyomirtózás, bosszankodás, s mégis egy gyönyörű zöld kert tulajdonosai lehetünk az év 365 napján. De vajon ugyanez igaz akkor is, ha háziállataink vannak? Házi kedvenceket tartani nagy felelősséggel jár és körültekintés igényel, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, amit nem rongálnak meg és mégis biztonságos a számukra.

hazi kedvencek cikk scaled
Sok kutya gazdájában merült már fel a kérdés

Sok kutyatartóban felmerülhet a kérdés, hogy vajon elég ellenállónak bizonyul-e a műfű a kis kedvencek mellett is. A kutyák ugyanis okozhatnak károkat a füves területeken: a nagy igénybevételnek köszönhetően a gyep kikophat, a vizeletük besárgíthatja vagy akár ki is pusztíthatja a pázsitot. A műfű megoldja ezeket a problémákat, ugyanis az átlag házikedvencek nem tudnak kárt tenni benne. Ha műfű mellett döntünk, csúnya foltok és a folyamatos javítgatást igénylő károk helyett egy alacsony karbantartási igénnyel rendelkező, egész évben örökzöld és esztétikus pázsitot kapunk.

Nem is gondolnánk, hogy mindezek mellett milyen sok előnye lehet még a műfűnek, abban az esetben, ha kutyagazdik vagyunk. A továbbiakban  részletesen végigveszünk néhány olyan szempontot, amik a szintetikus pázsit mellett szólnak, ha kiskedvencek vannak a háznál.

1. Higiénikus

A legtöbb szintetikus gyep antibakteriális szert tartalmaz, amely tovább segíti a szagok csökkentését és a különböző szennyeződéseket, egy rendkívül higiénikus területet létrehozva.

A kínálatunkban kapható műfüvek közül a Soft25 és a Soft40 műfű pázsitok antibakteriális bevonatuknak köszönhetően igazán egyedülállónak számítanak! Ennek a bevonatnak köszönhetően a szintetikus pázsit még ellenállóbb lesz a különböző vírusok és baktériumok ellen, így igazán higiénikus megoldást biztosítanak otthonunk füvesítésére! A Soft 25 25 mm-es szálhosszúságával letisztultabb, frissen nyírtabb hatást eredményez, míg 40 mm-es “nagytestvére”, a Soft40 egy sokkal bohókásabb összképet nyújt! A kellemesen puha tapintás azonban egyiknél sem marad el!

2. A műfű egyszerre rugalmas és tartós

Mind a gyermekek, mind a háziállatok károkat tehetnek a makulátlan pázsitban. Az állandó gyalogos forgalom, a fűben fekvés vagy ülés nem tesz jót a természetes fűnek. Időbe telik, míg a természetes fű helyreáll. A minőségi műfű azonban a használatot követően rögtön visszaugrik, ha lágy szárú gereblyével vagy merev seprűvel átsöpörjük.

A műfű gyakorlatilag ellenáll bárminek, amit a háziállatok, gyerekek vagy akár az időjárás előidézhet. Ennek köszönhetően akár néhány év múlva is ugyanolyan kellemes és hívogató lesz, mint a telepítés napján.

hazi kedvencek cikk1 scaled
A műfű néhány év múlva is ugyanolyan kellemes és hívogató lesz, mint a telepítés napján.

3. Maximális kényelmet biztosít

Mivel a fű puha és kényelmes terepet ad a szundikáláshoz, ezért amikor a kutyusok a szabadban vannak, ösztönösen a kellemes pázsittal borított területeket keresik meg a pihenéshez. A műfű mindig évszakban buja és hívogató lesz, időjárástól függetlenül. A szintetikus pázsit tökéletes terepet biztosít a pihenés mellett a játékhoz is.

4. Tisztább, mint a természetes fű

Emellett a műfű sokkal tisztább mint a természetes fű. A piszok a legtöbb kutya életének szerves részét képezi. Azonban nem sok kutyus szereti, ha a mancsukat megtisztítják, mielőtt beengednék őket a házba. A mesterséges műfű a természetes gyeppel ellentétben nem okoz sarat és rendetlenséget, így kutyusaink mancsai tiszták maradhatnak a kerti játék után!

5. Nincs több fűnyíró és locsolás

A kutyák általában nem szeretik a zajos fűnyírót és a kiszámíthatatlan locsolórendszereket.

Mivel a műfűvel nincs szükség egyikre sem, így igazán nagy könnyebbséget jelent számukra, hogy mindezektől megszabadulhatnak. Ez valószínűleg nem csak nekik jelent felüdülést, de egészen biztos, hogy a gazdik sem bánják, hogy ennyi munkát, energiát és nem mellesleg vizet is megspórolhatnak. A vízzel való takarékoskodás jelentősége pedig egyre nagyobb szerepet kap a Földön, melyben igen nagy az egyén felelőssége is. Ha érdekel, hogyan spórolhatsz a vízzel és hogy miért fontos ez, ha teheted olvasd el az alábbi cikket!

6. Több idő marad a játékra

És az utolsó bónusz érv a műfű mellett, hogy több idő marad a játékra, a sétára! A kert gondozás helyett minőségi időt tölthetünk házi kedvencünkkel!

alvan nee T 0EW SEbsE unsplash 1 scaled
Amennyiben műfüvet választunk kertünkbe, úgy több időnk marad a kikapcsolódásra és a közös időtöltésre.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, nézz körül kutyabarát műfüveink között és talált meg a számodra és kutyusod számára a tökéletes pázsitot!

Hogyha egy minden évszakban gyönyörű, gondozásmentes kertre vágysz, nézz körül termékeink között és találd meg a számodra legmegfelelőbb műfüvet. Amennyiben bármiben elakadtál, vagy kérdésed merül fel, szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre.

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.