Barion Pixel

A műfű lerakásának lépései

A műfű lerakása és használata napjainkban rendkívül kedvelt és elterjedt lett hazánkban nagyszerű megjelenésének és igénytelenségének köszönhetően, ami által a tulajdonos rengeteg időt megspórolhat. Az örökzöld pázsit számos méretben és kialakításban megvásárolható már, így minden vásárló megtalálhatja azt a típust, ami az igényeinek megfelel.

A műfű lerakása igazán egyszerű folyamatot vesz igénybe, amelyet igazából még az ember házilag, saját kezűleg is meg tud oldani, ha igazán ezt akarja. Általában azt szoktuk ajánlani, hogy bízzák szakemberre a telepítési folyamatot, amennyiben tökéletes eredményt szeretnének elérni, viszont szívesen nyújtunk segítséget olyan ügyfelek számára is, akik önállóan kívánnak megbirkózni a feladattal. Ehhez azonban szükség lesz néhány járulékos eszköz beszerzésére is, amihez a következőkben nyújtunk segítséget az olvasóink számára.

műfű lerakása, műfű udvaron

Az igényeinknek megfelelő örökzöld pázsit kiválasztása a műfű lerakása előtt

A telepítéshez legelőször még a tervezésről és előkészületekről fontos beszélnünk, amelyek nélkül egyetlen munka sem tudna tökéletesen végbemenni. A műfű lerakásához elsősorban ugyanis szükséges lesz kiválasztani a számunkra legjobban tetsző terméket, vagyis azt a műfüvet, ami a legjobban teljesíti az igényeink és a környezeti adottságok által felállított követelményeket. Értelemszerű módon nem mindegy, hogy az adott pázsit milyen szélsőségesebb környezeti hatásoknak lesz kitéve a telepítés után.

műfű lerakása, kutya a műfün

Választási szempont: kültérre vagy beltérre telepítünk?

Az örökzöld pázsit megválasztásához fontos lehet elsősorban tudni azt, hogy milyen területen fog végbemenni a műfű lerakása. Ha ez a terület napfénytől védett, zártabb helyen található, akkor minden bizonnyal elég lesz csupán beltéri műfüvet vásárolnunk. Amennyiben azonban a műfű lerakását kintre tervezzük, fontos lehet kültéri gyepet vásárolni, ami ugyan meglehet, hogy drágább kicsivel, viszont UV-álló képességének köszönhetően nem fakul ki, és hatékonyan vezeti el a vizet úgy, hogy közben a föld számára is biztosítja a megfelelő légzést. Igazából ilyen módon bárhova telepíthetők, ahol igényeljük és ízlésünk engedi, még olyan helyre is, ahol egyébként a természetes fű nem lenne képes kinőni a számára kedvezőtlen körülmények miatt.

műfű lerakása, műfű udvaron

A műfű lerakása akár házilag is lehetséges

A műfű lerakása házilag roppant egyszerű. Először is ki kell javítanunk a célterületen a talaj egyenetlenségeit, amihez általában homokot vagy murvát szoktak használni. Ezután a kiválasztott és megvásárolt műfű tekercset méretre vágjuk úgy, hogy a folyamat közben a szálirányra is gondosan vigyázunk. Adott esetben szükség lehet gyomirtó használatára is az adott területen. Ezután a talajra lehelyezzük a geotextilt, majd a tekercs darabjait is pontosan összeillesztjük öntapadós szalaggal. Ha végeztünk a ragasztással, leszúrjuk a rögzítő tüskéket is a földbe, miután kiigazítottuk a szőnyeg széleit a szükséges méret szerint.

Az így kapott örökzöld gyep hosszú ideig fogja szolgálni az Ön és családja kényelmét, rendkívül hatékony és komfortos kivitelezésben!

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.