Barion Pixel

A műfű strapabíró!

Amikor megálmodjuk gyönyörű, rendezett és igényes kertünket, nem feltétlen gondolunk bele, hogy milyen hatások érhetik időközben például a pázsitunkat. Pedig fontos előre gondolkozni, mert meghatározhatja a kertünk kialakítását is, ha előre számolunk a hétköznapi élet velejáróival.

Nem mindegy, milyen az életmódunk, kik laknak velünk egy háztartásban, ők hogyan használják a kertet, és vannak-e például háziállataink. Illetve az sem, hogy aktív szabadidős tevékenységekre is lesz használva a kert, mint például foci, fogócskázás, és egyebek, vagy csak a látványt fogja szolgálni, és passzívabban fogunk élni a kertünkkel. Például idősebbek már nem fognak szaladgálni a kertben, nekik más prioritások vannak előnyben. Ezek mind-mind meghatározzák, hogy például érdemes-e valódi gyepben gondolkoznunk, vagy inkább a műfüvet lenne praktikusabb választanunk.

Kutyabarát műfű

Azok számára, akiknek házikedvencekkel is kell számolniuk a kertben, a tervezés során, például aktívan csaholó, szaladgáló kutyával, esetleg kutyákkal, fontos, hogy strapabíróbb műfüvet válasszanak. Nem beszélve arról, hogy a kutyák szeretik kiásni a kertet, feltúrni a talajt. Műgyep választása esetén ilyenkor aggodalomra semmi ok, mivel sem kiásni, sem megrongálni nem tudják a házi kedvencek, illetve az elsárguló fűszálakra sem kell számítani. Megkönnyebbülést jelenhet, hogy megfelelő gyep választása esetén nem kell azzal az ultimátummal szembesülni, hogy vagy szép kertet szeretnénk, vagy háziállatokat. Megoldható a kettő együtt!

Ráadásul, mivel van lehetőség kifejezetten kutyabarát műfüvet választani, ezért a strapabíróság fokozható. A CHINO műfű például egy ilyen kutyabarát választás. Ugyanakkor mégsem egy érdes, keményebb típusra kell számítani emiatt, hanem egy különlegesen puha és sűrű típusra, amely kifejezetten esztétikus látványt nyújt. Még mezítláb is kellemes a puha pázsiton sétálni. Jól bírja a magas igénybevételt és magas a kopásállósága is.

műfű, kutya gyepen

A műfű gyerekek mellé is kiváló választás

Nemcsak a háziállatok jelentenek kihívást a kertre nézően, hanem bizony a gyerekek is. Nem véletlen, hogy sok játszóteret és köztéri parkot is műfűvel borítanak be. A CHINO termék előnye, hogy mivel jól bírja a magas igénybevételt és a kopásállósága is magas ezért közkedvelt választás mind a játszóterekre, mind a közterületekre is. Ha otthonunk kerti játszótere alá szeretnénk egy strapabíró, masszív típust, akkor ezzel garantáltan nem fogunk csalódni! Ráadásul nem tartalmaz emberi egészségre ártalmas anyagokat, nehézfém-és ólommentes, így nem kell félteni a gyerekeket sem a pázsiton játszva.

Magas UV állósággal rendelkezik, így hosszú éveken át megőrzi eredeti zöld színét, erős napsugarak hatása ellenére is. A gyerekek mellett is magas igénybevételnek van kitéve a műfű, ezért fontos átgondolni, milyen típust választunk. Rengeteg a kerti móka, főleg nyáron, ilyenkor a háziállatok és a gyerekek együtt koptatják a füvet, vagyis koptatnák, csakhogy a műfüvek nem hagyják magukat!

műfű, gyep és fotógép

Az igényes kert záloga lehet

Látható tehát, hogy annak fényében is kell gondolkoznunk kertünk kialakításáról, hogy milyen és mekkora igénybevételnek lesz kitéve az év során. Hiába a szép elképzelés, ha a realitás és a gyakorlat már felül fogja írni. Ilyenkor később megbánhatjuk, ha nem hozzánk, a saját életmódunkhoz illő módon alakítottuk ki kertünket. A műfű előnye, hogy nem fogunk benne csalódni, és még a gondozásával sem kell sokat vesződnünk, ezért önfeledten engedhetjük a gyerekeket és a háziállatokat, valamint a vendég gyerekeket és vendég kutyákat is szaladgálni rajta. Nem kell közben számolgatni a károkat, és a javításra szánt időt, így mi is nyugodtabbak lehetünk a műfű mellett.

Amire gondot kell fordítanunk, az az elején a telepítése, annak megfelelően, hogy a kertbe milyen lépéseket kell követnünk a valóban minőségi pázsit érdekében. Ezekre az elején fontos figyelni, hogy később a hanyag munka miatt ne legyen plusz feladatunk vele. Ha az elején odafigyelünk, akkor később jobban fog szolgálni minket a kert. Rendezett lesz, igényes lesz, szép lesz, és mindez anélkül, hogy az állandó fűnyírással és locsolással kéne vesződnünk.

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.