Barion Pixel

Műfű medence köré? – 5 előny, amire talán nem is gondoltál

Az első igazi nyárias meleg napok után már sokan vágynak egy kis vízparti pihenésre, hűsölésre. Hogyha pedig mindezért nem kell messzire utazni, hanem otthonról is lehetővé válik, az egy szuper kikapcsolódási és örömforrás lehet az egész családnak az egész nyár folyamán. 

Ha valaki medence kialakítása előtt áll és a medence köré szeretné a lehető legjobb burkolatot kiválasztani, akkor érdemes körültekintően eljárni és mérlegelni az egyes lehetőségek nyújtotta előnyöket és hátrányokat előnyeit. A legfontosabb szempontok közé tartoznak a költségek, a karbantartás, a funkcionalitás, valamint a megjelenés és hozzá kapcsolódóan a hangulat. Bár a műfűnek számos felhasználási területe van, mint amilyen egy terasz vagy éppen egy közterületi játszótér, a továbbiakban a műfű azon előnyeit fogjuk ismertetni, amelyekből egy medence körüli területen profitálhatunk.

Olvass tovább, ha szeretnéd megtudni, miért lehet egy szuper választás a műfű medence köré.  

műfű medence mellé

1. Csúszásmentes

Medence körül talán az egyik legjelentősebb buktató burkolat szempontjából a csúszósság lehet. Mivel a műfű csúszásmentes, ezért nem kell attól tartani, hogy a gyerekek vagy a család bármelyik tagja megcsúszik és ezáltal megsérül.

Azonban ha valaki mégis megcsúszna rajta, a puha felületű műfű pázsit tompítani fogja az esetleges eséseket. Éppen emiatt sokkal biztonságosabb is, mint a hidegburkolatok vagy éppen a természetes fű.

Ez különösen nagy előnyt jelent, ha kisgyermekes családokról van szó. Azt javasoljuk, hogy ilyen esetben érdemes a magasabb szálhosszúságú vagy sűrűségű füvek között nézelődni, hiszen azokkal még puhább és ezáltal még biztonságosabb felületet hozhatunk létre.

műfű medence mellé

2. Jó vízelvezető képesség

Ez a pont szorosan kapcsolódik az előzőhöz. Ugyanis a műfű jó vízelvezető képességének köszönhetően gyorsan megszárad. Ez pedig nem csak eső után, de egy nyári medencézés közben is nagy előny. Ezáltal ugyanis még kevésbé lesz balesetveszélyes és csúszós a felülete. S nem kell a kialakuló tócsák miatt sem aggódni. Megfelelő rétegrend és telepítés esetén ugyanis nem lesz gond a vízelvezetéssel, még a medence körüli területeknél sem.

3. Egyszerű karbantartás

A természetes fűvel ellentétben a műfű karbantartása nem okoz nehézséget a hétköznapokban. A felület tisztán tartását leszámítva ugyanis teljesen gondozásmentes. Ezáltal több idő marad arra, hogy kiélvezzük a nyári napsugarakat és kikapcsolódjunk a családdal, barátokkal a medencében. Így otthon is olyan érzésünk lehet, mintha nyaralnánk.

4. Lehetővé teszi a zöld gyepet

Bár szép gondolat lehet a medence köré élő füvet ültetni, a gyakorlatban nem éppen a legkifizetődőbb és legegyszerűbb választás. Ahhoz ugyanis, hogy szép maradjon számos feladatot kell elvégezni, ami sok időt és energiát fel fog emészteni. A természetes gyep nem viseli jól a klóros medence vizet, ezen felül pedig a ki-be mászkálással könnyen behordhatjuk a fűszálakat, sarat és egyéb szennyeződéseket is a vízbe.

283739496 1039042563658517 5145561277241629619 n 1

5. Tartós megoldás

Bár a műfű telepítési költsége elsőre magasabbnak tűnhet, mint a természetes pázsité. Azonban, ha beleszámoljuk az évek alatt felhalmozódó sok karbantartási feladatot, az öntözésre szánt vizet, a belefektetett energiát, a folyamatos javítgatást, akkor egyértelműen a műfű javára billen a mérleg. Nem beszélve arról, hogy a műfű igen tartós és strapabíró, éppen ezért a medence klóros vize mellett sem fogja elveszíteni a formáját, színét. Magas UV állósága miatt hosszú éveken át változatlan árnyalatban fog tündökölni, bármiféle fakulás vagy elszíneződés nélkül.

A nálunk kapható műfű pázsitok között számos olyan típus fellelhető, ami ideális burkolatot jelent a medence körüli területekre. Frissen nyírt hatásra vágysz? Akkor a 35 mm-es szálhosszúságú Comfort lesz a befutó. Kedveled a mediterrán hangulatot? A limezöld és smaragdzöld színekben tündöklő Lugano nem fog ebben az esetben csalódást okozni.

Esetleg valami tavaszias és egyben természetes hatást szeretnél elérni? Az időtálló eleganciát hordozó Lissome mindent magában hordoz, amire egy műfű esetén vágyhatunk. Puha, selymes tapintásával, valósághű és egyben tavaszias megjelenésével frissességet és gondozottságot fog vinni az egész környezetébe.

Ha szeretnél még többet megtudni a műfű előnyeiről, típusairól, felhasználási lehetőségeiről, olvasd el korábbi bejegyzésünket vagy bármilyen egyéb felmerülő kérdés esetén kérd szakértő kollégáink segítségét.

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.