Barion Pixel

3 dolog, amit megtehetsz, hogy műfüved sokáig szép lehessen!

Ha kíváncsi arra, hogy mennyi karbantartást igényel a műfű pázsit, erre egy rövid, kétszavas mondattal is egyszerűen válaszolhatunk: Nem sokat! Ugyanez viszont nem mondható el az élő gyepről!

3 dolog, amit megtehetsz, hogy műfüved sokáig szép lehessen!
Ki ne szeretne gyönyörűen gondozott zöld pázsitot?! Az viszont már nem mindegy, hogy erre mennyi idő és energia megy el.

Valószínűleg mindannyian tudjuk, mennyi munka szükséges a természetes, élő gyep fenntartásához, gondozásához. Ugyanez igaz az az élő gyeppel borított sportpályákra. Sokféle feladat van az igazi pázsit körül, melyek mind fárasztóak és időigényesek, de mégis rendszeresen meg kell csinálni, ha szép zöld füvet szeretnénk a kertünkbe. Füvet nyírni, gyomlálni, gyomirtózni, öntözni, majd ha ezekkel végeztünk, mindezt kezdhetjük is elölről. Az elején még valószínűleg szívesen is csinálja az ember, viszont ez a kezdeti izgalom általában hamar elmúlik és a mindennapokban ez inkább teherré és nyűggé válik.

És őszintén szólva a természetes gyep nem fog mindig olyan nagyszerűen kinézni, mint a műfű, attól függetlenül, hogy milyen sokat foglalkozunk vele. Sajnos ilyen az élő fű jellege. Tökéletesnek tűnhet, de csak tökéletes körülmények között. Azonban a körülmények soha nem tökéletesek, ha az élő gyepről van szó. Időnként túl nedves az idő, máskor pedig túl száraz. Ha nem esik az eső és a száraz időben locsolással kell életben tartani a gyepet, ahhoz viszont rengeteg öntözővízre van szükség.

A nagy igénybevétel és a folyamatos használat sem kedvez a természetes gyepnek, mivel a család, a gyerekek, a háziállatok, a sportolás mind pusztítást végezhetnek benne.

A műfűnek sokkal egyszerűbb természete van

Ha szintetikus gyepünk van, az időjárás mindig tökéletes. A műfű nem nő, ezért nem érdekli, hogy mennyi napfény érkezik. Na és mi a helyzet a csapadékkal? Az sem probléma! Abban az esetben, ha esik az eső, a műfüvet úgy tervezték és szerelték fel, hogy a vizet gyorsan el tudja vezetni. Ezért nincsenek tócsák, sár és csúszkálás. Ugyanakkor a száraz időszakban a víz hiánya miatt a műfű nem fog megbarnulni, kiégni vagy kiszáradni.

3 dolog, amit megtehetsz, hogy műfüved sokáig szép lehessen!
Megfelelő műfű kiválasztása esetén még a a házi kedvencek sem tehetnek kárt a műfűben.

A műfüvet kifejezetten arra gyártják, hogy ellenálljon a való életnek is, jól bírja az igénybevételt és az időjárás viszontagságait! Az adott helyre és célra megfelelő pázsit kiválasztása után nem lesz vele probléma, legyen szó sportolásról, gyerekekről vagy akár házi kedvencekről.

Még a műfű is igényel némi karbantartást

Míg a szintetikus pázsit lehetővé teszi, hogy kedvesen elbúcsúzzunk a végtelen kaszálás/fűnyírás, takarmányozás-gyomnövény-víz ismétlés ciklusától, időnként érdemes mégis egy kis figyelmet szentelni neki. A műfű sok munkát és energiát takarít meg számunkra úgy, hogy egész évben egy makulátlan zöld gyepet biztosít, mindezekért cserébe pedig egy kis karbantartás neki is kijár. De, amint azt az elején is írtuk, a műfű csak minimális karbantartási igénnyel rendelkezik, ezért nevezik sokszor gondozásmentesnek is.

Általában csak három egyszerű dologra van szükség:

  1. Egy gyors feltakarítás

A kültéri használatból fakadóan elkerülhetetlen, hogy időnként a műfűre essenek dolgok. A levelek ősszel lehullanak. A viharok idején a gallyak és még nagyobb ágak leeshetnek. A törmelék azonnali összegyűjtése megakadályozza, hogy bármi, ami éles, károsítsa a gyepet. Ha a műfűre hullott törmelék könnyű, a feltakarításra használhatunk gereblyét, seprűt vagy lombfúvót. Hogyha nagy területű a műfűvel borított rész a kertben, érdemes lehet beruházni egy műfű karbantartó gépbe ahhoz, hogy a műfű élettartama minél hosszabb legyen. Azonban ez nem kötelező eleme a műfű tisztításának.

2. Időnként öblítsük le!

Ha száraz és szellős, poros szennyeződések kerülnek a műfűre, azok tompíthatják a gyönyörű zöld színét. Elég ilyenkor egy gyors öblítés a kerti öntözővel és a szintetikus gyep ismét tiszta lesz. Erre még jobban kell ügyelni, ha házikedvencünk van, aki a füvön intézi el a dolgát. Ebben az esetben fontos, hogy fel legyen utána takarítva és le legyen öblítve a terület, hogy sokáig szép tudjon maradni műfű pázsitunk. Háziállatok mellé különösen ajánljuk kutyabarát műfüveinket, mint a Chino vagy az antibakteriális bevonattal rendelkező Soft25 és Soft4 termékeinket.

2. Ha lelapulna a műfű, egyszerűen söpörjük át!

Idővel a nagy forgalmú területek ellapulhatnak. Ez akkor is megtörténhet, ha valami sokáig van a füvön, mint például egy kerti bútor. Míg a nagy forgalom ténylegesen károsítja az élő füvet, ezzel szemben a műfűnek csak egy merev, természetes sörtés seprűvel történő ecsetelésre van szüksége. Ezután a műfű szálak ismét egyenesen fognak állni.

A műfű gondozásával nem kell órákat tölteni, így sokkal több időnk jut, hogy élvezhessük a kertünket.

És mindössze ennyi teendőnk van! Ha műfű mellett döntünk, nem kell órákat tölteni a műfű gondozásával, így sokkal több időnk jut arra, hogy valóban kiélvezzük a gyönyörű zöld kertünket!

Amennyiben további kérdése merülne fel a műfű karbantartása kapcsán, vagy hogy az ön kertjébe és igényeihez mely műfű típust ajánjuk, keresse szakértő munkatársunkat bizalommal.

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

műfű blog, kiemelt

A műfű strapabíró!

Amikor megálmodjuk gyönyörű, rendezett és igényes kertünket, nem feltétlen gondolunk bele, hogy milyen hatások érhetik időközben például a pázsitunkat. Pedig fontos előre gondolkozni, mert meghatározhatja

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.