5 érv, hogy miért éri meg műfüvet választani

Ha az otthonunkra gondolunk, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni belőle, hiszen ez képezi életünk bázisát, ahol arra vágyunk, hogy komfortosan és jól érezzük magunkat és időnként megpihenhessünk.  Ugyanez igaz a kertre is, azonban egy igényes, gondozott udvar sok időt és energiát igényel. A szürke hétköznapokban viszont nehezen jut elég idő minderre. A műfű telepítése azonban megoldja ezt a problémát, hiszen gyönyörű, zöld pázsitot biztosít számunkra egész évben.

Az esztétikus megjelenés kétségtelenül nagyon fontos érv a műfű mellett, amely nemcsak a tavaszi-nyári szezonban jellemezheti ezentúl a kertünket, vagy a műfűvel beborítani kívánt területet, hanem az év minden napján gyönyörű marad, hiszen ellenáll az időjárás viszontagságainak. Azonban nem csak az esztétikus megjelenés szól a műfű mellett. Összegyűjtöttünk 5 olyan érvet, amely miatt érdemes műfüvet telepíteni a kertünkbe.

miert eri meg mufuvet valasztani
A műfű oldalán esztétikus megjelenése mellett még számos másik érv is szól.

1. Egyszerű karbantartás

A valódi gyep állandó figyelmet és rengeteg gondozást igényel. Ezzel ellentétben a műfű egy gondozásmentes megoldás: nem kell fűnyírással tölteni a szombat délelőttöket. Így több időnk marad a pihenésre és arra, hogy kiélvezzük a kertünket, időt töltsünk a szeretteinkkel és olyan tevékenységeket folytassunk, amelyek feltöltenek, kikapcsolnak.

Műfű választása esetén nemcsak a fűnyírástól kíméljük meg ezentúl magunkat, hanem a gyomokkal sem lesz többé gondunk! Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a telepítésnél azonban fontos odafigyelni arra, hogy megfelelő alépítményt alakítsunk ki, mivel ez biztosítja majd azt, hogy a későbbiekben mind a gyom és gaz, mind pedig a vakondtúrások elkerüljék a kertünket. A locsolást is kihagyhatjuk ezentúl a teendőink közül – legalábbis ami a gyepet illeti. A nyári szezon aszályos heteiben bizony komoly gondot tud okozni az ivóvízhiány, amelyet részleges vagy teljes locsolási tilalmakkal próbálnak kordában tartani. De aki műfűre vált, annak emiatt nem kell aggódnia, aszály ide vagy oda, az ő kertje továbbra is gyönyörű marad.

2. Pénztakarékos

A kültéri műfű amellett, hogy rengeteg időt és energiát takarít meg gondozásmentességével, a pénztárcánkat is kíméli. Bár elsőre a műfű vásárlása nagy beruházásnak tűnhet, ha számításba vesszük a valódi gyepszőnyeg bekerülési költségei mellett a fenntartási költségeket, máris a műfű felé billen a bérleg, hiszen a kezdeti költségeket leszámítva nem igényel semmiféle ráköltést.

3. Állat- és gyermekbarát

A műfű családi házak kertjébe is ideális választás, hiszen kisgyermekek és házi kedvencek mellett is jól funkcionál. A gyerekek biztonságosan szaladgálhatnak és mászkálhatnak a gyönyörű zöld pázsiton. A házi állatok pedig nem tudnak kárt tenni benne, hiszen strapabíró és jól bírja a nagy igénybevételt.

john price wzRQfEw9CMc unsplash scaled

4. Örökzöld

A műfű pázsit egyik legvonzóbb tulajdonsága, ami sokakat megragad, az az örökzöld megjelenése. A műfűvel ellentétben a valódi gyep általában télen megbarnul és kopasz foltok keletkeznek a fű felületén.

5. Hosszantartó

Ahhoz, hogy valódi fű telepítése után makulátlan, zöld gyepünk legyen, sok időre és energiára van szükség. S még ekkor sem lehetünk biztosak abban, hogy a végeredmény olyan lesz, mint amilyennek elképzeltük.

A műfű ezzel ellentétben hosszú távon biztosítja a változatlanul esztétikus, zöld kertet. Bohókás hangulatot szeretnél vagy egész évben frissen nyírt hatásra vágysz? A különböző típusokból válogatva megtalálhatod a számodra tökéletes pázsitot, legyen szó a sűrűségről, puhaságról, szálmagasságról vagy színárnyalatról. S az ideális műgyep kiválasztása után hosszú éveken át élvezhetjük az ízlésünket, igényünket tükröző pázsitot.

miért éri meg műfüvet választani
A műfű hosszú távon biztosítja az esztétikus és örökzöld kertet.

Hogyha egy minden évszakban gyönyörű, gondozásmentes kertre vágysz, nézz körül választékunkban és találd meg az ízlésedhez és igényeidhez maximálisan igazodó műfüvet. Ha pedig bármilyen kérdésed merülne fel, keress meg bennünket, szívesen segítünk!

Friss bejegyzések:

műfű blog, kiemelt

A műfű strapabíró!

Amikor megálmodjuk gyönyörű, rendezett és igényes kertünket, nem feltétlen gondolunk bele, hogy milyen hatások érhetik időközben például a pázsitunkat. Pedig fontos előre gondolkozni, mert meghatározhatja

műfű teraszra

A műfű teraszra is egy komfortos lehetőség

Amikor a teraszunk, erkélyünk kialakításán dolgozunk, érdemes belegondolni, hogy sokszor egy kávézóban, étteremben mennyi pénzt kifizetünk, csak azért, mert az általunk preferált környezetet teremtik meg

műfű lerakása, műfű medence mellett

A műfű lerakásának lépései

A műfű lerakása és használata napjainkban rendkívül kedvelt és elterjedt lett hazánkban nagyszerű megjelenésének és igénytelenségének köszönhetően, ami által a tulajdonos rengeteg időt megspórolhat. Az

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos mintacsomagunkat! Csupán a postaköltség (1.690 Ft) terheli Önt.