Barion Pixel

A műfű szőnyeg gyönyörű pázsitot biztosít egész évben

A műfű szőnyeg választása több előnnyel is kecsegtet, mint például azzal, hogy egész évben élvezhetjük a gyönyörű zöld pázsit látványát, nemcsak a tavasz-nyári szezonban. Így amikor a legtöbb tájat a kopárság uralja, a mi kertünk vagy teraszunk akkor is ragyogóan zöld színekben pompázhat, hála a műfű szőnyegnek! Emellett tavasszal és nyáron is megkímél minket sok teendőtől, hiszen – szemben a hagyományos pázsittal – csak minimálisan kell gondot fordítani a műgyep karbantartására.

Műfű szőnyeg választék

Oldalunk többféle típusú műfüvet kínál a vásárló számára. A megfelelő választáshoz fontos felmérni, hova szeretnénk telepíteni, milyenek a környezeti adottságok, és milyen tulajdonságokat tartunk fontosnak. Más vonatkozik például a kerti és a teraszos telepítésre. Szálhosszúságot tekintve is többféle mérettel találkozhatunk; aki rövidebbet választ, az a frissen nyírt hatást fogja élvezni környezetében, aki hosszabbat, az mezítláb sétálva élvezheti a süppedő érzést. Az általánosabb jellemzők mellett speciálisabb tulajdonságok mérlegelésére is van lehetőség.

Lehet választani kifejezetten strapabíró, kutyabarát típust. Továbbá ahol magasabb igénybevételnek van kitéve a pázsit, például gyerekek miatt, oda is érdemes ilyet választani. Emellett van antibakteriális bevonattal rendelkező műfű szőnyegünk is, mely gyönyörű smaragdzöld és olíva színek mellett nyújt higiénikus megoldást a kert és a terasz füvesítésére. Ez a típus ellenáll a különböző vírusoknak és baktériumoknak, így akiknek ez a szempont kiemelten fontos, nálunk megtalálják a számításaikat.

műfű szőnyeg udvaron

Műfű szőnyeg telepítése teraszra

A teraszon alapvetően sík felületről beszélhetünk, ezért ott általában nem jár előmunkálatokkal a műfű szőnyeg lerakása. További aggodalomra sincs ok, mivel a gyomnövények sem fognak átnőni egy gyepszőnyegen, ezért tulajdonképpen a legfontosabb dolog, amire figyelni kell, az a méretre vágás. A széleit javasolt leragasztani, hogy ezzel elkerülhessük a felgyűrődést, valamint azt, hogy a szél felkapja. Amire még figyelni kell, az a fűszálak dőlésszöge. Esztétikus, ha egy irányba dőlnek, és ez az irány arra nézzen, amelyik oldalról a legtöbbet nézzük a füvet. Ugyanis ebből a szemszögből lesz a legtermészetesebb az összhatás. Egy kertben jobban kell figyelni a rétegrendre is, ami a földes talajra telepítés legbonyolultabb részét képezi.

A telepítés után a tisztításra és ápolásra kell gondot fordítani, de jó hír, hogy a műfű szőnyeg alig igényel karbantartást. A gondozása minimális, a seprésben és a slaggal való tisztításban nagyjából ki is merül ez a teendő. Amit érdemes tudni, hogy nagyobb hőség, kánikula idején a műfű szőnyeget is lehet locsolni. A vízelvezetés is fontos kérdés. Ezt a leragasztásnál kell figyelembe venni. A terasz lejtésének irányában levő oldalát kell szakaszosan leragasztani a műfű szőnyegnek, hogy ki tudjon folyni alóla a víz. Ha kvarchomokot szórunk a műfű közé, akkor súlyának köszönhetően ad egy nagyobb stabilitást a pázsitnak, valamint ezáltal kevésbé melegszik fel a gyep.

műfű szőnyeg szálak

Nélkülözhetetlen kiegészítők tárháza

Nálunk számos kiegészítő megvásárlására is van lehetőség, a telepítéshez szükséges munkálatok elvégzéséhez minden segítséget maximálisan megadunk. Kapható öntapadós illesztő szalag, melynek köszönhetően könnyen és gyorsan rögzíthető a szőnyeg a kívánt felületen. Aki azonban a ragasztóra esküszik, annak többféle kiszerelésből is van lehetősége választani oldalunkról. Ezenfelül műfű fertőtlenítő és illatosító koncentrátum is található termékeink között, amely antibakteriális hatású, mégis a frissen vágott gyep illatát árasztja.

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.