Barion Pixel

Az ezerarcú műfű felhasználási területei

Sokan ódzkodnak a műfű gondolatától, ha a kertről, udvarról van szó. Ez általában azért van, mert nem szívesen cserélnék le a jól megszokott élő pázsitot műfűre. Azonban a műfű nem csak az élő fű helyettesítésére alkalmas, hanem számos olyan felhasználási módot is megnyit, amit a természetes pázsit nem tesz lehetővé.

A továbbiakban a teljesség igénye nélkül néhány ilyen alkalmazási területet fogunk körbejárni, hogy egy kis bepillantást engedjünk a műfű sokoldalú felhasználhatóságába.

1. Erkélyre, teraszra

Az erkély, terasz műfűvel borítása nem véletlenül ilyen népszerű, ugyanis néhány cserepes növénnyel, kerti bútorral és egy kis műfűvel bármilyen városi terasz, erkély valóságos mini kertté alakítható. Ez a felhasználási mód különösen gyakori azoknál, akik társasházban élnek és nincs lehetőségük saját kertre, de családi házakban is sokszor alkalmazzák, hiszen a műfű teraszra telepítésével egy igen kényelmes, otthonos végeredményt kapunk, ahol jól esik egy hosszú, fárasztó nap után megpihenni.

Nem szabad kihagyni a sorból a tetőteraszokat sem, amiknek az exkluzív hangulatához igen jól illik a műfű.

Az ezerarcú műfű felhasználási területei
A műfű segítségével valóságos kertté varázsolhatjuk társasházi erkélyünket!

2. Játszótérre

A köztéri játszóterek esetén az eszközök megfelelő ütéscsillapítása egy igen fontos szempont. A klasszikus, játszótereken megszokott ütéscsillapítók mellett a műfű nem csupán a játszótéri eszközök ütéscsillapítását oldja meg, de mindemellett a játszótér kinézetét is emeli! Arról nem is beszélve, hogy jól bírja a nagy igénybevételt, biztonságos felületet biztosít a gyerekeknek a játékhoz és még esős időben is sármentes marad!

Az ezerarcú műfű felhasználási területei
A műfű, mindamellett, hogy egy játszótéren kiváló ütéscsillapítással bír, de még esztétikussá is teszi azt.

3. Oldalsó udvarok, előkertek

A műfű sok előnnyel jár az olyan szűk területeken, amik nagy igénybevételnek vannak kitéve vagy ahol nincsenek meg az élő fű telepítéséhez szükséges feltételek. A ház oldala, illetve előkertje sok esetben árnyékos és nem éri elég napsütés ahhoz, hogy az élő fű meg tudjon maradni. A műfű pázsit zöld megjelenést biztosít ezekre a területekre, úgy hogy mindeközben ellenáll a nagyobb gyalogos forgalomnak is, ahol szükséges.

Az ezerarcú műfű felhasználási területei
A műfű előnyös lehet oldalkertek esetében is.

4. Belső udvarok

A belvárosban viszonylag gyakoriak a belső udvarok, ahol a körülmények nem teszik lehetővé az élő pázsit telepítését. Műfűvel azonban egyszerűen létrehozható egy kis zöld oázis, mellyel az egész terület sokkal barátságosabb és jobban kihasználható lesz.

5. Kisméretű udvarok

Az olyan társasházakhoz, sorházakhoz, ahova csak egy kisméretű kert tartozik, szintén praktikusabb választás lehet a műfű. Hiszen ilyen kis területhez nem minden esetben éri meg a pázsit gondozásához szükséges dolgokat beszerezni. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen lakásokban általában gondot jelent a tárolás is, így sok esetben nincs is a fűnyíró, kerti slag vagy egyéb dolgok tárolására elég hely. 

6. Sportpálya

Vannak kifejezetten sportpálya létrehozására alkalmas műfüvek, amelyek szerkezetüknek és struktúrájuknak köszönhetően alkalmasak a különböző sporttevékenységek végzésére és mindeközben bírják a terhelést, a változó időjárási viszonyokat és alacsony karbantartási igénnyel rendelkeznek. Hogyha valaki műfüves sportpályát szeretne létrehozni, érdemes jól körüljárni a témát és olyan típust választani, ami a kívánt sportág űzésére alkalmas.

7. Házi kedvencek mellé

És a terület, ami semmiképpen nem maradhat ki a sorból és nem győzzük elégszer hangsúlyozni az előnyeit. A háziállatok mellett nem egyszerű feladat az élő pázsit fenntartása, ugyanis sokszor károkat okoznak benne: a gyep foltokban kikophat, besárgulhat vagy a nagyobb kutyák akár ki is áshatják vagy kikaparhatják. A műfűvel elkerülhetőek ezek a szituációk, hiszen az házi kedvencek nem tudnak kárt tenni benne! Sőt, több szempontból nem csak praktikus, de kifejezetten előnyös választás lehet a műfű az állattartóknak. Korábbi cikkünkben már részletesen kifejtettük, hogy mik szólnak ilyen esetben a szintetikus pázsit mellett. Azoknak, akik házi kedvencek mellé szeretnének műfüvet vásárolni, javasoljuk, hogy olyan típusú műfüvet válasszanak, amelyet kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

Az ezerarcú műfű felhasználási területei
Házi kedvenceink mellett sem kell izgulnunk – a műfű jól bírja a gyűrődést mellettük!

8. Medence köré

A medencék széle igen gyakran díszkővel vagy valamilyen kemény burkolattal van lefedve. Ezek viszont könnyen felmelegedhetnek vagy a kifröccsenő víz következtében csúszóssá is válhatnak, amely igen balesetveszélyes is lehet. Az élő gyep pedig nem a legpraktikusabb megoldás erre a célra: nem viseli jól a medence klóros vizét, illetve a vizes fűvel sár is keletkezik, amit a ki-be mászkálással belehordhatunk a medence vizébe is.

A műfű ezzel szemben nem válik csúszóssá és a jó vízelvezető tulajdonságának köszönhetően könnyen meg is szárad, így a medencéből kifröccsenő víz sem jelent gondot.

Az ezerarcú műfű felhasználási területei
A műfű jó vízelvezető képességének köszönhetően medence mellett is kitűnően megállja a helyét!

9. Dekoráció

Ha valaki szereti a természetközeli hatást, annak nagyon ajánljuk a műfű dekorációs célú felhasználását. Legyen szó egy esztétikus fali dekorációról egy irodába, szépségszalonba, asztali dekorációról esküvőre vagy éppen az ünnepi asztalra, a műfű pázsit nem fog csalódást okozni. A fentiekből látható, hogy a műfű felhasználási területeinek csak a képzelet szab határt! Ha felkeltettük az érdeklődésedet, keresd fel honlapunkat, ahol most őszi akciónk keretén belül műfüveink kedvezményes áron szerezhetőek be!

Az ezerarcű műfű felhasználási területei
A műfű dekorációs célra is felhasználható – legyen szó akár egy ünnepi asztal megterítéséről!

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.