Óvodai udvar gondozásmentesen az év 365 napján

A tanév végéhez közeledve elkezdődhetnek az óvodák, iskolák épületében és udvarán a felújítási és karbantartási munkálatok. A kikopott pázsit, az elkorhadt padok, nyikorgó hinták, folyosók, termek karbantartását a vagy akár felújítását érdemes a nyári szünidőre időzíteni, amikor a gyerekek kerülgetése nélkül megvalósíthatóak ezek a szükséges folyamatok.

Mivel a kültéri beülős helyeken való tartózkodást szinte elviselhetetlenné tudja tenni a kánikula, ezért nem csak otthon, de a vendéglátó egységeknél is érdemes odafigyelni a megfelelő árnyékolásra, mellyel nem csak a vendégek komfort érzete növelhető, de a hely látogatottságához is biztosan hozzájárul.

A játszótéri eszközök biztonságosságának ellenőrzése mellett fontos a pázsittal is foglalkozni. Ha sok a kikopott folt, a folyamatos véget nem érő javítgatás helyett érdemes lehet elgondolkodni műfű telepítésén, mely sok dologban pozitív irányba fogja befolyásolni a kinti játékot.

6ae4c677 1

Sármentes udvar egész évben

Bár a nyári szünet küszöbén nem a sár jelenti a legnagyobb problémát, az új tanév kezdete után nagyon hamar felüti a fejét a csapadékos, hűvös ősz, mely sok bosszúságot tud okozni az óvodai szabadtéri játék során. A megnövekedett sár, a koszos ruhák és az ebből fakadó folyamatos öltözködés és takarítás mind megelőzhető egy műfüves óvodai udvar esetén.

A műfű teljesen sármentes, ezért az esős napokon is zökkenőmentesen, bármiféle fennakadás nélkül folytatódhat a kinti játék. Szakszerű telepítés esetén a műfű jó vízelvezetési tulajdonságokkal bír, így egy átlagos esőzés után nem jelenik meg pocsolya a felületén.

Biztonságos játék

A gyerekek a mozgásos játékok közben sokszor esnek el, szereznek apró horzsolásokat, sebeket. Ez a játszótéri eszközökön még gyakrabban fordulhat elő, ha az alatta lévő felület túl kemény vagy egyszerűen nem biztonságos. A természetes gyep alatti föld kemény, így egy esetleges esés esetén jobban megsértik magukat, mintha műfűre esnének. A műfű pázsit ugyanis sokkal puhább, s így biztonságosabb is.

óvodai udvar gondozásmentesen

Remek ütéscsillapító

Bár ez az előző ponttal nagyban összefügg, de mivel igen jelentős szempont, ezért nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a műfű jó ütéscsillapítási tulajdonságokal rendelkezik. Ez játszótéri játékok esetén különösen fontos szempont, hiszen bizonyos esési magasság fölött kötelező a megfelelő ütéscsillapítás. Nem véletlenül szoktak sok esetben köztéri játszóterek esetén is műfüvet telepíteni.

Strapabíró, időjárásálló felület

Egy óvodai udvar esetén a folyamatos játék és szaladgálás miatt a fű folyamatos terhelésnek van kitéve. A műfű jól bírja az ilyen fajta nagy igénybevételt és nem fog kikopni az élő pázsittal ellentétben. Éppen ezért egy hosszú távú befektetés, hiszen sok-sok éven át tudja biztosítani a makulátlan, esztétikus pázsitot a gyerekek játékához.

Gondozásmentes

Ha rangsorolni kellene a műfű előnyeit, az első számú sokak szemében valószínűleg a gondozásmentessége lenne, melynek a hétköznapi életben szinte bárhol hasznát vesszük, még egy óvodában is. Mivel a műfüvet nem kell nyírni, öntözni vagy éppen újravetni a kikopott foltokban, ezért rengeteg karbantartási költséget meg lehet vele spórolni. Így az intézmény gondnoka a pázsit helyett foglalkozhat más fontosabb feladatokkal.

20200603 074333 scaled

Higiénikus

A műfű alapvetően is higiénikus, de a kínálatunkban megtalálható Soft25 és Soft40 ezt egy új szintre emeli. Mindkét típus antibakteriális bevonattal van ellátva, mely ellenállóságot biztosít a különböző vírusokkal és baktériumokkal szemben, ezért higiénikus megoldást jelent nem csak otthon a kert vagy terasz, de egy óvoda udvar füvesítésére is. A Soft 25 és Soft 40 jól bírja a nagy igénybevételt, ezért közterületekre és óvodákba, iskolákba is bátran ajánljuk. Rugalmasságuk kiemelkedő a műfű piacon, nagyfokú UV állóságuk miatt erősen napsütötte területeken is megállják a helyüket.

Óvodai udvarokba strapabírósága és memóriaszálas kialakítása miatt Chino és Lissome pázsitunk is remekül funkcionál. 

Hogyha valaki nem szeretné pusztán leírások és képek alapján dönteni, annak ajánljuk műfű minta csomagunkat, melynek köszönhetően akár otthonról is megtekinthetőek, illetve megtapinthatóak a szimpatikus pázsitok.

Ha elakadtál és segítségre van szükséged a választás során, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk, hogy a számodra legmegfelelőbb pázsitot választhasd ki.  

Friss bejegyzések:

műfű blog, kiemelt

A műfű strapabíró!

Amikor megálmodjuk gyönyörű, rendezett és igényes kertünket, nem feltétlen gondolunk bele, hogy milyen hatások érhetik időközben például a pázsitunkat. Pedig fontos előre gondolkozni, mert meghatározhatja

műfű teraszra

A műfű teraszra is egy komfortos lehetőség

Amikor a teraszunk, erkélyünk kialakításán dolgozunk, érdemes belegondolni, hogy sokszor egy kávézóban, étteremben mennyi pénzt kifizetünk, csak azért, mert az általunk preferált környezetet teremtik meg

műfű lerakása, műfű medence mellett

A műfű lerakásának lépései

A műfű lerakása és használata napjainkban rendkívül kedvelt és elterjedt lett hazánkban nagyszerű megjelenésének és igénytelenségének köszönhetően, ami által a tulajdonos rengeteg időt megspórolhat. Az

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos mintacsomagunkat! Csupán a postaköltség (1.690 Ft) terheli Önt.