Barion Pixel

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint kiülni a “kertbe” anélkül, hogy nagykabátot kéne húznunk – és egy ilyen hangulatos helyen elfogyasztani például a reggeli kávénkat. De ennél sokkal több funkciót is betölthet ez a helyiség. A télikert – sokak otthonában – a nappali kibővített része – miközben félig mégis azt az érzést adja, mintha a kertben lennénk, de emellett akár egy beltéri medence, pezsgőfürdő – vagy egy komplett házi wellness részlegnek is otthont adhat a télikert.

Természetesen nem szükségesek luxus, wellness termékek ahhoz, hogy egy hangulatos télikertet alakítsunk ki otthonunkban, egy helyet, ahol szívesen töltődünk, pihenünk – választhatunk néhány dekoratív trópusi növényt, a hely funkciójának megfelelő bútorokat – étkezőasztal székekkel, vagy éppen egy kényelmes ülőgarnitúra, pár hangulatos kiegészítő – mint például a műfű – és már el is készült otthonunk nyugalomszigete.

telikert mufu kert 1
A műfű még hangulatosabbá varázsolja a télikertet

Műfű a télikertbe?

Korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy miért lehet kitűnő választás a műfű telepítése teraszra, erkélyre – illetőleg arról is készült már bejegyzés oldalunkon, hogy a műfű kertbe miért is ideális és jó választás. A télikert pedig valahol félúton van a kert, a terasz és a nappali között – otthonunk oázisa, ahol a természet színei találkoznak az otthon melegével – emiatt egészen remek választás a műfű a télikertbe!

Cikkünk további részében 4 okot sorakoztatunk fel, hogy miért is olyan jó választás a műfű – ha télikert kialakításon gondolkodunk.

mufu telikert
Műfű télikertbe – legjobb választás!

1. Télikert, ahol a kint és bent összemosódik

A télikert egy olyan része otthonunknak, ahol a kint és bent összeolvad. Egy olyan helyiség, ahol “mintha kint lennénk” – miközben valójában bent vagyunk. Ennek a “mintha kint lennénk” érzésnek a télikertben tökéletes kiegészítője lehet a műfű – miközben akár a tél közepén is egy szál zokniban – vagy mezítláb – kiülhetünk reggeli kávénkkal és élvezhetjük a télikert különleges hangulatát, mialatt lábunk prémium műfűbe süpped.

2. A műfű tisztán tartása egyszerű – télikertben is

Senki se vágyik otthonában egy újabb olyan helyiségre, ami csak a házimunkát növeli – és egy nagyobb télikertet hetente többször, vagy akár naponta söprögetni, felmosni se hangzik éppen a legjobb mulatságnak. Ezzel szemben, aki műfüvet választ télikertjébe, az biztos lehet benne, hogy rengeteg időt és energiát spórol meg – hiszen a műfű tisztán tartása igazán egyszerű és nem igényel sok időt.

3. Télikert, a modern zöld oázis

A természet színei mindenkire nyugtatóan hatnak – különösképpen egy hosszú és fárasztó irodában töltött nap után. Ilyenkor igazán üdítő élmény ejtőzni egyet zöld környezetben, élvezve a naplemente fényeit az üvegfalakon keresztül – az év bármely napján. Télikertünk igazi nyugalom szigetévé változhat – melyhez a műfű nagyban hozzá tud járulni.

telikert mufu gyerek
Műfű egy biztonságos “játszóteret” hoz létre a télikertből is

4. Télikertben is biztonságosan játszhatnak a kisebbek is

Műfűvel borított télikert egy igazán biztonságos és otthonos helye lehet házunknak. A műfűnek köszönhetően puha felületet hozunk létre, mely a gyermekek szempontjából különösen ideális választás lehet – hiszen minden gond nélkül játszhatnak ülve vagy akár a földön fekve is. Mindezek mellett ne feledkezzünk meg a műfű ütéscsillapító hatásáról sem, mely a kis felfedezőket megóvhatja egy-egy esés során attól, hogy nagyobb sérülést szenvedjenek, azáltal, hogy nagy mértékben tompítja az ütést. És ha már a játékról van szó – egy zöld oázis egészen biztosan minden gyermek kedvencévé válhat, hiszen a hely különlegessége, a természet színei – beindítják a gyermekek fantáziáját – és sok-sok szép játékélménnyel töltött órát adhatnak az egész családnak.

Tegye télikertjét otthona oázisává!

Összegezve írásunkat – a műfű mindenképpen egy kitűnő megoldás lehet – télikertjébe is! Hiszen, ahogy korábban írtuk, a télikert összehozza és összemossa a kint és bent élményét, mely átmenetbe a műfű pompásan beleillik – hiszen a zöld fű minden előnyét és élményét behozza a “nappalinkba”! Miközben úgy érezhetjük “mintha kint lennénk”, miközben bent vagyunk.

Meleg szívvel ajánljuk Műfűplacc facebook oldalunkat, ahol érdekes és hasznos posztokat, tartalmakat olvashat minden érdeklődő – műfű témában.

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

műfű blog, kiemelt

A műfű strapabíró!

Amikor megálmodjuk gyönyörű, rendezett és igényes kertünket, nem feltétlen gondolunk bele, hogy milyen hatások érhetik időközben például a pázsitunkat. Pedig fontos előre gondolkozni, mert meghatározhatja

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.