Barion Pixel

4 ok, hogy miért telepíts műfüvet a teraszra

A műfű egyik igen népszerű felhasználási módjának számít a műfű teraszra, erkélyre való telepítése. Ez egy olyan terület, ahol a szintetikus pázsit nem az élő gyepet váltja ki, hanem olyan helyen teszi lehetővé a füvesített élményt, ahová a valódi gyep telepítése nem lenne kivitelezhető. Éppen ezért teraszra, erkélyre azok is előszeretettel vásárolnak műfüvet, akik a kertben, udvaron ragaszkodnak a természetes pázsit élményéhez.

Arról, hogy általánosságban milyen érvek szólnak a műfű mellett, már korábban már részletesen írtunk. Ezek a szuper tulajdonságok, mint a műfű pázsit alacsony karbantartási igénye, hosszú élettartama, állat- és gyermekbarát, illetve örökzöld volta, mind-mind a terasz, erkély esetén is érvényesek.

De mégis milyen egyéb előnyöket tartogat a műfű ezen a területen? A továbbiakban ezt próbáljuk meg kicsit szemügyre venni.

Zöld oázis a városi rengetegben

A műfű társasházak, penthouse lakások teraszára, erkélyére vagy akár tetőteraszra egy igen jó megoldás, hiszen az ilyen helyekre az élő gyep telepítése nem kivitelezhető. A műfű pázsittal azonban egy igazi kis zöld oázist hozható létre a városi nyüzsgés közepette, így azok is meg tudják tapasztalni a kert élményét, akik társasházban laknak. A műfű borította terasz egy olyan hely lesz, ahol szabadon meg lehet pihenni egy fárasztó nap után és élvezni a napsütést és a pihe-puha, makulátlan pázsitot. Mindezt pedig úgy, hogy nincsen vele gondunk a tisztántartást leszámítva.

4 ok, hogy miért telepíts műfüvet a teraszra
A műfű a városi lakásokban egy zöld oázisként funkcionál.

Biztonságos játékhely

Ha valaki kisgyerekkel társasházban lakik, az tudja, hogy egy gyereknek milyen nagy igénye van a mozgásra és a friss levegőre. Ha nem áll rendelkezésre kert, ahova egész egyszerűen csak kisétálunk akkor bizony sokszor szervezést igényel a levegőzés, kinti játék. Ez pedig a hétköznapokban sok esetben macerás és nehezen kivitelezhető.

Műfűvel azonban könnyen és gyorsan egy biztonságos, puha és egyben otthonos területet hozhatunk létre, ahol a gyerekek is biztosan jól fogják érezni magukat és szívesen játszanak majd. Néhány egyszerű kis játszóeszközzel, mint például egy műanyag játékházzal, állványos csúszdával, pedig egy olyan kellemes kis játszósarkot lehet kialakítani, ahol örömmel töltenek időt. A műfű biztonságosabb terepet is jelent a játékhoz, hiszen kisebb a megcsúszás és az elesés veszélye, mint hidegburkolat esetén. Kisgyermekes családoknál igen sok egyéb előnyt rejt magában a műfű lerakása, nem csak az erkélyen, de a kertben is.

Átmenet a kül- és beltér között

A műfű elmossa a bel- és kültér határait. Családi házak esetén a műfüves terasz átmenetet jelent a beltér és az udvar között, amit a mindennapokban nagyon jól ki lehet használni. Elég csak reggel felvenni a köntöst, papucsot és máris kiülhetünk a teraszra, hogy elfogyaszthassuk a reggeli kávét. A kínálatunkban kapható puha pázsitokkal, mint amilyen például a Soft25 vagy Soft40, pedig még a papucsot sem kötelező felvenni, hanem mezítláb vagy akár zokniban is élvezhetjük ezeket a friss levegőn töltött perceket, pillanatokat.

Pénztárcabarát

Terasz és erkély esetén a műfű vásárlása egy viszonylag pénztárcabarát megoldásnak számít, hiszen relatíve kis területet kell csak lefedni. Ezen kívül maga a telepítés is sokkal egyszerűbb, mint kert vagy udvar esetén, így akár adott esetben házilag is könnyen kivitelezhető.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet és szeretnéd teraszod, erkélyed örökzölddé és gondozásmentessé tenni, nézz körül kínálatunkban, ahol kiválaszthatod a számodra megfelelő pázsitot. Frissen nyírt hatásra vágysz? Akkor Comfort műfüvünk biztosan el fogja nyerni tetszésedet. Olyan pázsitot szeretnél, amely kiskedvenced mellett is tartós és esztétikus marad? Tekintsd meg Chino kutyabarát pázsitunkat, mely igen jól bírja a nagy igénybevételt. De a mediterrán hangulatot árasztó Lugano, a pénztárcabarát Leena vagy az antibakteriális bevonattal ellátott Soft25 és Soft40 műfüvek felett sem érdemes elsiklani.

Hogyha pedig nem szeretnél pusztán a technikai információk és leírások alapján dönteni, tekintsd meg műfű minta csomag ajánlatunkat, ahol a postaköltség ellenében élőben is megnézheted, megtapinthatod a szimpatikus műfüveket. Mindezt pedig otthonról, egyszerűen és kényelmesen.

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.