Barion Pixel

A műfű és a kisgyermekes családok

Álljunk meg egy pillanatra és képzeljük el, hogy milyen egy kisgyermekek számára is ideális családi kert. Az első szó talán, ami eszünkbe jut, az az, hogy biztonságos. Szülőként ugyanis minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a gyermekeinket biztonságban tudjuk. A műfű pázsitnak köszönhetően az udvar biztonságosságán pedig már nem kell többé aggódnunk.

És hogy miért mondjuk ezt?

A természetes pázsit alatt a talaj általában kemény, így a gyerekek rendszeresen megütik magukat az önfeledt játék során. A mai modern műfüvek azonban igazán kellemes tapintású fűszálakból állnak, ezáltal pedig nem csak kényelmes, de egyben biztonságos felületet is biztosítanak nem csak a házi kedvencek, de a kisgyermekek számára is. Az esetleges esések során a gyerekek kevésbé fogják megütni vagy lehorzsolni magukat. Sőt mivel a műfűszálak nem hullanak ki és a gyerekek nem tudják kitépni, így a lenyeléstől sem kell aggódni.

Mindezek mellett pedig fontos kiemelni, hogy a ma forgalmazott műfüveknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük, ezért egészségre ártalmas anyagokat garantáltan nem tartalmaznak. Azonban ez még nem minden, nézzük milyen további előnyökkel járhat, ha kisgyermekesként műfű mellett döntünk:

1. Tartós

Ez a kellemes puhaság pedig egy strapabírósággal van kombinálva, mely miatt a műfű bírja a játékból és a szaladgálásból fakadó nagy igénybevételt. Ezáltal olyan helyekre is jó választás lehet, ahol a valódi fű nem bírna megmaradni vagy hamar kikopni. Ilyen lehet például az otthoni játszóterek körüli részek, mint a hinta vagy a csúszda alatti terület, ahol a műfű pázsit nagyon jól helytáll. Sőt nem csak, hogy jól bírja az ilyen nagy igénybevételű helyeken, de még kiváló ütéscsillapítóként is funkcionál. Nem véletlenül alkalmazzák egyre több helyen köztéri játszóterek burkolatának.

Az ezerarcú műfű felhasználási területei

2. Tiszta és higiénikus

A műfű jó vízelvezető tulajdonsággal rendelkezik és teljesen sármentes. Éppen ezért lehetővé teszi a gyerekek számára a tiszta játékot. Eső után gyorsan megszárad, így nem kell sokáig várni a gyerekeknek a játékkal egy-egy zápor vagy eső után.

Kínálatunkban kaphatóak olyan műfüvek, melyek az eddig megszokottnál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára. A Soft25 és a 40 mm-es szálmagasságú változata a Soft40 antibakteriális bevonattal van ellátva, ami nagyfokú ellenállóságot biztosít a különböző vírusok és baktériumok ellen. Az eredmény így egy tiszta, sármentes, allergénmentes és higiénikus zöld pázsittal borított kert lesz. És mindemellett ahogyan a nevük is sugallja, nem csak higiénikus, de egy igazán kellemes érzetű műfüvekkel van dolgunk, melyek igazán egyedülálló kényelmet biztosítanak otthonunkban. Kellemes smaragdzöld és olíva színei miatt pedig egész évben egy kellemes nyári színbe öltöztetik a kertet vagy a teraszt.

mufuplacc cikkhez kep1

3. Jól bírja a nagy igénybevételt

A tartósság mellett kiemelkedő tulajdonsága még a rugalmassága is, mely miatt a műfű ellenáll minden olyan tényezőnek, amit a házikedvencek, kisgyermekek vagy akár az időjárás tud okozni. Emiatt nem csak a telepítés napján, de évek múlva is ugyanolyan hívogató lehet a műfű pázsitunk.

A műfű igazán strapabíró is, emiatt pedig szakszerű telepítés mellett hosszú éveken át fogja emelni otthonunk színvonalát.

4. Kényelmes

A szülők a legjobban szeretnék a gyerekeiknek, így a praktikus és időtálló tulajdonságai mellett nem elhanyagolható a kényelem sem. A ma kapható műfüvek nagy része olyan puha, hogy kellemes mezítláb is rálépni vagy éppen belefeküdni, így nem csak a játékhoz biztosít egy igazán kényelmes terepet, de akár meg is lehet pihenni rajta akár az egész családnak.

5. Gondozásmentes

Ez az utolsó érv inkább a szülőknek szól. Nagy felüdülést jelent, hogy a munka és egyéb kötelességek mellett nem kell a maradék szabadidőt a gyep gondozására szánni. Ez az évek alatt összeadva rengeteg felszabadult órát jelent, amit így fontosabb dolgokra lehet fordítani. A gyerekekkel való játék, a családdal töltött minőségi idő garantáltan meg fog térülni!

Ha szeretnél a műfű további előnyeiről olvasni, olvasd el korábbi bejegyzéseinket, ahol hasznos tanácsokkal és naprakész információkkal vezetünk be a műfüvek világába! Nézz körül kínálatunkban, ahol őszi akciónk keretén belül most igazán kedvezményes ajánlatok várnak rád!

Termékajánló

Friss bejegyzések:

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

Műfű telepítése hideg időben

Műfű telepítés hideg időben?

Érdemes-e a műfű kertbe való elhelyezését a hidegebb, nyirkosabb hónapokra időzíteni? Cikkünkben ezt a kérdéskört fogjuk alaposan körbejárni és választ adni a fentebb feltett kérdésre.

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (1.890 Ft) terheli Önt.