Barion Pixel

A műfű játszótéri burkolatként való alkalmazásának 8 előnye

Korábban írtunk már arról, hogy milyen előnyöket tartogat a műfű, kisgyermekes családok esetén, illetve ha házikedvencek vannak a háznál. Legutóbb pedig a szintetikus pázsit teraszra telepítésének előnyeit fejtettük ki részletesen. Azonban a műfű nem csak a felsorolt lakossági területeken, de közterületi felhasználásra is ugyanúgy alkalmas. Egy városi főtéren éppúgy megállja a helyét, mint egy fitnesz park mellett vagy éppen egy játszótér ütéscsillapító burkolataként. Nézzük hát milyen előnyöket rejt játszótéri burkolatként.

1. Biztonságos és puha játékfelület

Egy köztéri játszótér mindig szabványos kell legyen, melybe beletartozik a biztonságos játék érdekében az eszközök megfelelő ütéscsillapítása. Ez történhet gyöngykaviccsal, gumilappal, de akár műfűvel is!

A játszótéri ütéscsillapító burkolat kiválasztása esetén fontos, hogy a felület minél jobban csökkentse az esések okozta sérülések kockázatát és súlyosságát. Éppen ezért a burkolat kiválasztása során nem csak esztétikai, de igen fontos biztonsági szempontokat is figyelembe kell venni. A műgyep megfelelő telepítés és rétegrend kialakítása esetén képes arra, hogy elnyelje az ütéseket és az esési sérülések súlyosságát leredukálja.

Az ezerarcú műfű felhasználási területei

2. Kényelmes felület

Ha a biztonság megvan, beszélhetünk a kényelemről is. A mű pázsit kellemes tapintása és puhasága hozzájárul ahhoz, hogy ne csak funkcionális, de igazán kényelmes is legyen.  Az ilyen felületeken a gyerekek egész biztosan szívesen fognak játszani.

3. Sármentes játék

A műfűvel bevont területeken nem keletkezik sár, így a gyerekek még az esősebb napokon is tiszták maradhatnak a játszótéri játék során, mely a szülőknek nagy könnyebbséget jelent. A szintetikus gyep jó vízéteresztő tulajdonsága hozzájárul ahhoz, hogy mérsékeltebb esőzéseket követően ne álljon meg rajta a víz, s ezáltal ne keletkezzenek tócsák a felületén.

4. Nagyfokú ellenállás

A játszótereken szaladgáló gyerekek sok esetben nagy terhelést rónak a műfűre. A műfű pázsit az élő fűvel szemben nagyfokú ellenállással és jó kopásálló tulajdonsággal rendelkezik és igen jól bírja a használatból fakadó nagy igénybevételt. Emiatt a műfű szőnyeg sok-sok éven át fog biztonságos ütéscsillapító burkolatként szolgálni a játszótereken. A memóriaszálas kialakításából fakadóan pedig ha a szálak átmenetileg le is lapulnak, azt követően könnyen vissza is állnak az eredeti helyzetbe.

5. Időjárással szembeni ellenállás

A műfüvet nem károsítják a 4 évszakból fakadó időjárási viszontagságok. Igen ellenálló mind a nyári napsütés, mind pedig a téli fagyos időjárás során. Ez a tényező igen sokat hozzátesz a hosszútávú használathoz.

6. Esztétikus

Nem csak a biztonság, de az esztétika sem egy elhanyagolható szempont egy játszótér építése során. A műfű nem csak jól funkcionál mint ütéscsillapító burkolat, de igényes, szép megjelenésével hozzájárul a játszótér kinézetéhez és képes emelni a befektetés színvonalát. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a szintetikus gyep mára már mind színében, mint textúrájában a megszólalásig hasonlít az élő pázsitra.

20200603 074333 scaled

7. Kevesebb lehorzsolt térd és könyök

A játszótéren játszó gyerekek nem csak esés során szerezhetnek sérüléseket. Az olyan játszótéri ütéscsillapító felületek, mint a homok, kavics vagy éppen faforgács, durva felületeket képeznek, melyen a gyerekek könnyen lehorzsolhatják magukat.  A műfű ezzel ellentétben a természetes gyephez hasonlóan puha és biztonságos terepet biztosít a játékhoz, így sokkal kevesebb lesz a lehorzsolt testrész.

8. Alacsony karbantartási igény

Az élő gyepet szépen tartani nem kis kihívás. Locsolni kell, nyírni kell és műtrágyázni és ha ezek megvannak, akkor is a folyamatos használatból fakadó kopásokból, foltokból kifolyólag sosem lesz makulátlan a végeredmény. A műfű viszont ezzel szemben szinte gondozásmentesnek számít, néhány egyszerű teendővel jól karban lehet tartani. Ezáltal a fenntartóra sokkal kevesebb karbantartási feladat fog hárulni az új játszótérrel kapcsolatban.

Legyen szó óvodai vagy köztéri beruházásról, a műfű szőnyeg mind a két esetben hozza a fent felsorolt előnyöket. Hogyha óvoda, bölcsőde udvar vagy játszótér kialakítása előtt áll és elgondolkozott a műfű telepítésén, nézzen körül kínálatunkban. Ha pedig nem szeretne csupán leírások alapján dönteni, műfű minta csomag rendelésével otthonról is meg tudja tekinteni, tapintani a kiválasztott pázsitokat! Hogyha pedig nem tudja, hogy éppen a Comfort vagy a Soft25 lenne a legjobb választás a beruházásba, kérje szakértő kollégáink segítségét!

Friss bejegyzések:

Műfű medence köré? 5+1 okunk van mellette

Mondhatni, hogy nyakunkon a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy a medencézésre alkalmas időjárás is beköszönt hamarosan! Egyre inkább elterjedt az otthoni medencézés kultúrája,

Műfű érdekességek – 4+1 izgalmas tény

Számos olyan pozitív tulajdonsága van a műfűnek, ami miatt könnyedén népszerűvé válhatott az elmúlt években, évtizedekben. Szerintünk ez nem is meglepő, mivel számtalan előnnyel rendelkezik

Műfű télikertbe? 4 okunk van mellette!

A télikert egyre nagyobb divatját éli Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a télikertek. Nem is csoda, hiszen a hidegebb, esősebb hónapokban nincs is kellemesebb, mint

NEHÉZ A DÖNTÉS?

KÉRJEN MŰFŰ MINTÁT!

Ha szeretné személyesen megtekinteni és megtapintani
termékeinket, akkor rendelje házhoz INGYENES, 3 darabos
mintacsomagunkat!
Csupán a postaköltség (2.190 Ft) terheli Önt.